۱۳ مهر ۱۳۸۳، ۲۱:۴۱

دبير نوزدهمين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان در گفت وگو با "مهر" :

رضاداد: جهان براي جشنواره كودكان و نوجوانان اصفهان حساب ويژه اي باز كرده اند

ما هريك مي توانيم يك جزيره مستقل براي خودمان باشيم ولي در اين صورت ما را تنها به عنوان جزيره مي بينند ، ولي اگر مجمع الجزاير باشيم مارا به عنوان يك كشور پهناور مي بينند .

عليرضا رضا داد مدير بنياد سينمايي فارابي و دبير نوزدهمين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار سينمايي "مهر" گفت : همكاري هاي مشترك جذابيت ها و مشكلاتي دارد .  هر سازمان ، نهاد و ارگاني  ماموريت ها و مسئوليت هايي دارد . افراد مختلف مي آيند و مي روند و ممكن است ماموريت ها و مسئوليت ها در سطح كلان تغيير كند و تابع سياست هاي جديد قرار بگيرد. در طول يك سال گذشته  تلاش كردم  جشنواره كودك و نوجوان در اصفهان به يك قوام وثبات برسد . اين دو محور درسياست ما بود و براي همين از منازعات پرهيز كرديم  . تلاش كرديم با رايزني ، گفت و گو و بحث و بررسي در شوراي سياستگذاري جشنواره  و با مسئولين بخش هاي مختلف در اصفهان به اين جمع بندي برسيم كه جمهوري اسلامي يك دارايي اي دارد به نام جشنواره بين المللي فيلم هاي  كودكان و نوجوانان  و نگاهمان را از نگاه منطقه اي  به ملي و حتي به بين المللي تبديل كنيم .

وي در ادامه افزود : جشنواره هاي جهاني  در حال حاضر براي جشنواره كودكان و نوجوانان اصفهان حساب ويژه اي باز كرده اند به نحوي كه مثلا از سوي رئيس جشنواره جيفوني اعلام مي شود جايزه بهترين داوران اين جشنواره حضور در جشنواره فيلم كودكان ونوجوانان اصفهان است . از نگاه آن ها جشنواره از يك قوام و دوامي برخوردار است . البته جشنواره  اين وضعيت را مديون سينماي كودك و نوجوان ايران است كه در داخل و خارج از كشور برجستگي هايي دارد و موجب توفيق جشنواره شده است . 

رضا داد در مورد دلايل سكوت خبري و عدم پاسخگويي برگزار كنندگان جشنواره طي سال گذشته در مورد چگونگي روند ايجاد تفاهم در بهبود برگزاري جشنواره ميان اصفهان و تهران گفت : تلاش كرديم مشكلاتمان را خوب شناسايي كنيم و به راه حل هاي منطقي برسيم و اين مشكلات را از پيش پا برداريم . خيلي از اين مشكلات با جنجال حل نمي شود . واقعا قصد نداشتيم چراغ خاموش حركت كنيم ، ولي عيبي كه در خيلي از فعاليت هاي فرهنگي مي بينيم گفت وگوهايي است كه بايد در يك جلسه انجام شود ولي از طريق مطبوعات صورت مي گيرد . در سينما نيز اين روش را به عنوان امري ناپسند  ارزيابي مي كنم . اگر دو همكار توليد كننده فيلم مثلا يك تهيه كننده ويك كارگردان با هم مشكلي دارند اين مشكل بايد در يك جلسه كاري حل شود ، اما مي بينيم هر دو نظراتشان را در روزنامه مي نويسند و آرام آرام حل مسئله دچار مشكل مي شود . به همين خاطر تصور مي كنم ما با چراغ خاموش حركت نكرديم بلكه  بهتر بود با تدبير و آرامش  حركت كنيم تا انشاالله بتوانيم وظايفي كه برعهده داريم را عملي كنيم .

وي در پاسخ به اين سئوال خبرنگار "مهر" كه آيا نمي توانستيد با ارائه اطلاعات درست در مقاطع مختلف بحران نگراني برگزاري جشنواره را كاهش دهيد ؟ پاسخ داد : بحران و نگراني وجود نداشت . وقتي خرداد ماه مقررات جشنواره را اعلام مي كنيم و مي گوئيم جشنواره 12 تا 17 مهر در اصفهان برگزار مي شود به اين معني است كه هماهنگي هاي لازم انجام شده است . از نظر من نه بحراني وجود داشت و نه پيش بيني بحران مي شد .

سال گذشته نيز جشنواره با زمان بندي مشابه برگزار شد ولي  برگزار كنندگان  اعلام كردند در برنامه ريزي و برگزاري جشنواره دچار تعجيل شده اند  بنابراين تصور بروز مشكلات مشابه سال گذشته كه خود مشكلات مشابه سال هاي قبل بودند چندان دور از ذهن نبود . دبير نوزدهمين دوره جشنواره در اين مورد تصريح كرد : در حال حاضر تقريبا همه چيزمان برنامه زيزي شده و آماده است و تعجيلي در كار نيست .

وي افزود : سال گذشته براي رسيدن به يك تفاهم و عقد توافق نامه جديد با كمبود زمان مواجه شديم . جشنواره دوره قبل نيزدر يك روال منطقي در بخش هاي مربوط به ما طبق برنامه پيش رفت اما به دليل اين كه زمان تفاهم نامه تمام شده بود و امضا كنندگان تهران و اصفهان نيز نقطه نظراتي داشتند و انجام مذاكرات در يك زمانبندي اندك  ممكن بود  اصل برگزاري جشنواره را به تاخير بياندازد همان تفاهم نامه قبلي را تمديد كرديم تا كارها در طول سال و در آرامش انجام شود .

وي در توضيح نحوه برنامه ريزي جشنواره گفت : برنامه ريزي چنين جشنواره اي در دفتر جشنواره ها انجام مي شود . آنها طبق برنامه ريزي مي گويند ما چگونه عمل كنيم . مثلا چهار ماه قبل از جشنواره بايد مقررات را اعلام كنيم ، 45 روز فرصت براي پركردن فرم تقاضا در نظر بگيريم . در چه زماني هيات انتخاب كار خود را انجام دهد و ... همه چيز طبق برنامه اي كه در دفتر جشنواره ها تنظيم شده انجام مي شود .

رضا داد  سال گذشته اعلام كرد  قصد دارد جزئيات مربوط به تقسيم وظايف و برگزاري جشنواره را به شكلي  روشن مشخص كند. وي در مورد ميزان موفقت در اين تصميم گفت : در برنامه ريزي و تقسيم وظايف دو رويكرد امكان عملي شدن داشت ؛ يك رويكرد تقسيم مسئوليت ها بين تهران و اصفهان بود و رويكرد دوم تمركز مسئوليت ها در يك نقطه و ايجاد يك سري وظايف ، تكاليف و پذيرش ماموريت ها از طرف ديگر بود .

امسال جشنواره كودكان و نوجوانان اصفهان مانند جشنواره فيلم فجر يك دبير دارد كه مسئول برگزاري جشنواره است . او از جاهاي مختلف كمك مي گيرد تا جشنواره به درستي برگزار شود . همانطور كه اگر در تهران اتفاق مي افتد  استانداري ، شهرداري و ديگر سازمان ها ،ارگان ها و نهاد هاي فرهنگي و اجرايي  اصفهان به دبير جشنواره كمك مي كنند . در اين ميان مرجعيت فرهنگي اين نهاد ها به عهده استانداري اصفهان گذاشته شد تا در داخل استان تقسيم وظايف و ماموريت ها را انجام دهد .
وي در پايان با تاكيد بر تغييرات انجام شده در بخش هاي جنبي جشنواره گفت : بايد توجه داشت وقتي جشنواره در جاي ديگري برگزار مي شود ، مسئولين محل برگزاري خواسته هايي دارند كه نمي توانيم به صورت مطلق مقابل آن بياستيم ، آرام  آرام بايد افراد را متقاعد كنيم كه اهداف و نحوه برگزاري  جشنواره در اين محدوده اتفاق مي افتد و اگر مثلا قرار است مروري بر جشنواره فيلم فجر داشته باشيم بايد اين برنامه به زمان ديگري موكول شود . 

 

 

 

 

کد خبر 118067

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha